Main Menu

Για τη μεγάλη απώλεια του Προέδρου της ΕΕΤΕΚ Κωνσταντίνου Αδριανουπολίτη

Δελτίο Τύπου

Με βαθιά θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε ότι ο φίλος, συνάδελφος εκπαιδευτικός, συνεργάτης και πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – Ε.Ε.Τ.Ε.Κ., Κωνσταντίνος Αδριανουπολίτης, δεν είναι πλέον κοντά μας, έτσι ξαφνικά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, τους φίλους του, τους συνεργάτες του, τους συναδέλφους του, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μεγάλη απώλεια!

Υπήρξε αγωνιστής του δικαίου για μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, υπέρμαχος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μέντορας για πολλούς και πολλές από εμάς!

Δυστυχώς άφησε το δημιούργημά του, την Ε.Ε.Τ.Ε.Κ., ορφανή πολύ νωρίς!

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Νεκροταφείο του Βύρωνα την προσεχή Τρίτη 12.07.2022 στις 10:30 π.μ.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. θα γίνει κατάθεση στεφάνου με παρόντα τα μέλη της στο τελευταίο αντίο!

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της .Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.

.

.

.

.

.

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΤΗ

12-7-2022

Αυτές τις στιγμές στεκόμαστε ο ένας κοντά στον άλλον! Τιμάμε με τη παρουσία μας τις υψηλές αξίες ενός ανθρώπου, του οποίου η ανθρώπινη ύπαρξη ήταν μία συνεχής «προσφορά» στο συνάνθρωπο, όντας πρωτοπόρος στον αγώνα για την ανάπτυξη της ΕΕΚ στη χώρα μας!

Τιμάμε τον ερευνητή με το ανήσυχο πνεύμα, τον άνθρωπο με τη βαθυστόχαστη σκέψη, τη διορατική ευφυΐα και τη δημιουργικότητα. Τον αγωνιστή που δεν λύγησε στις δυσκολίες της ζωής. Που πάλεψε για όλα εκείνα τα παιδιά που δεν είναι «παιδιά κατώτερου Θεού», αλλά ισότιμα σε μια ποιοτική δημόσια παιδεία με κριτικό πνεύμα και προοπτική.

 Τιμάμε την Αγωνιστή της ζωής με τα υψηλά ιδανικά που διεκδικούσε πάντα τη δικαιοσύνη, την ισότητα  στο μετερίζι της ζωής!

Κώστας Αδριανουπολίτης σημαίνει Αγάπη, Συντροφικότητα, Δικαιοσύνη, Προσφορά, Ανιδιοτελής Αγώνας, Αλτρουισμός!

Στη προσωπικότητά σου, συνυπήρχαν ο άνθρωπος των ιδεών και ο άνθρωπος της δράσης. Είχες το προσόν της καρδιάς, εξαιρετικά ανθρώπινος με ευαισθησία και πίστη στις ηθικές αξίες και στην ανθρώπινη συνείδηση. Αληθινός Ηγέτης στο πεδίο σου, γιατί ήξερες να ακούς, είχες το χαρακτηριστικό της σεμνότητας, την ευθύτητα του λόγου σου και τον μοναδικό τρόπο ν’ αναδεικνύεις τα ηγετικά στοιχεία των συνεργατών σου.

Σε γνωρίσαμε από την ανιδιοτελή προσφορά σου στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στη Δια βίου μάθηση και πρωτοστάτησες στη δημιουργία της Επιστημονικής Ένωσης ΕΕΤΕΚ έχοντας όραμα και αναλαμβάνοντας την Προεδρία για πολλά χρόνια. Για όλους εμάς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, ήσουν φωτεινό παράδειγμα γνώσης και δράσης. Άφησες ένα σημαντικό έργο, παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές! Αντιμετώπισες τις δυσκολίες της ζωής με αξιοπρέπεια και στήριξες τον συνάνθρωπο πιστεύοντας βαθιά στις ηθικές ανθρώπινες αξίες.

Σιωπηλή ραψωδία που θα κουβαλάμε στη καρδιά μας για πάντα η απώλειά σου…. Στεκόμαστε εδώ μπροστά σου ενωμένοι, παίρνοντας την σκυτάλη από σένα και συνεχίζουμε στα δικά σου βήματα πιο δυνατοί, πιο μάχιμοι, πιο ανθρώπινοι.

—————————

Με βαθιά θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση, εκτιμώ ότι εκφράζω τις σκέψεις από όλους τους συνοδοιπόρους σου στη ζωή, στην παιδεία, για το κοινό μας όραμα  για μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα με κοινωνική ευαισθησία, μια Ελλάδα του Δικαίου και των αξιών.

 Αιωνία σου η μνήμη μέσα από τη σκέψη μας αγαπημένε μας συνεργάτη και φίλε Κώστα …                  

Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson


Comments are Closed