Main Menu

Κατάθεση προτάσεων για την ΤΕΕ.Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων -δελτία τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Απριλίου 2016

Συναντήθηκε σήμερα το ΔΣ της ΕΕΤΕΚ με τον υπεύθυνο του τμήματος παιδείας και έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κυριάκο Ιωαννίδη με σκοπό  την ενημέρωση του κόμματος για τις θέσεις και προτάσεις της Ένωσής μας  σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στη συνάντηση, η οποία είχε διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ κ. Δημήτριος Ακτύπης.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με διαλογική συζήτηση πάνω στις προτάσεις που υπέβαλε η ΕΕΤΕΚ στο ΥΠΠΕΘ το ΙΕΠ στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου.

Ο κ. Ιωαννίδης ανάλυσε τις θέσεις του κόμματος και διευκρίνισε ότι το Ενιαίο Λύκειο αποτελεί οραματικό στόχο και ότι στην παρούσα φάση δέχεται τους δύο τύπους Λυκείου το Γενικό και το Επαγγελματικό, τονίζοντας ότι το ΕΠΑ.Λ. θα έχει ιδιαίτερη στήριξη από το ΚΚΕ διότι είναι γνωστό ότι σε αυτό φοιτούν κυρίως μαθητές από λαϊκές οικογένειες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      O  Γραμματέας

Κων. Αδριανουπολίτης                                    Παναγιώτης Μακρυγιάννης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Απριλίου 2016

Πραγματοποιήθηκε χθες 8/4/2016 συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. με τους αναπληρωτές Γραμματείς Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝ.ΕΛ κ.κ. Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο και Καρβούνη Αλέξανδρο.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. για τις αναμενόμενες αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατατέθηκαν τα κείμενα των προτάσεων που έχουν ήδη υποβληθεί στο ΥΠΠΕΘ και στο ΙΕΠ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων του Κινήματος με τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. και στην πρόταση για διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση υπήρξε επιφύλαξη.

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου της Γραμματείας Παιδείας των ΑΝ.ΕΛ. έχει ως εξής:

anexartitoiellines.png

“Γραμματεία Παιδείας

Α’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/4/2016

Στα γραφεία του Κινήματός μας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Γραμματείας Παιδείας δια των αν. Γραμματέων Γεωργόπουλου Κωνσταντίνου και Καρβούνη Αλέξανδρου με εκπροσώπους της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Αδριανουπολίτη και την αν. Γραμματέα κα Αναστασία Παμουκτσόγλου.
Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των ΕΠΑ.Λ., παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ένωσης για την αναβάθμιση της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και οι ενστάσεις στις προτάσεις του Υπουργείου. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πρόσβασης των αποφοίτων στην Γ/θμια Εκπαίδευση. Οι θέσεις της Ένωσης μας βρίσκουν, καταρχάς, σύμφωνους σε όλα καθώς, αρκετές από αυτές, αποτελούν και πάγιες θέσεις του Κινήματός μας ως προς τον μακροχρόνιο σχεδιασμό πολύπλευρης αναβάθμισης της Εκπαίδευσης κι επανεκκίνησης της οικονομίας. Επιφύλαξη διατυπώθηκε μόνο ως προς τη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, αναγνωρίζοντας τις πιέσεις που δέχεται ο δημόσιος τομέας από τους δανειστές και ειδικότερα, η Εκπαίδευση, από την υποχρηματοδότηση.

eetek_anexartitoiellines.png

Το Δ.Τ. έχει σταλεί στην Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. από τον αν. Γραμματέα Παιδείας των ΑΝ.ΕΛ. Αλέξανδρο Καρβούνη.”

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. θα συνεχίσει τις επαφές και με εκπροσώπους άλλων κομμάτων διότι εκτιμά ότι οι προτάσεις του ΙΕΠ για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εάν γίνουν αποδεκτές από το ΥΠΠΕΘ και εφαρμοστούν θα αποδομήσουν και θα υποβαθμίσουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                              O Γραμματέας

Κων. Αδριανουπολίτης                                             Παναγιώτης Μακρυγιάννης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Απριλίου 2016

Το ΔΣ της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. συναντήθηκε σήμερα και κατέθεσε τις προτάσεις της Ένωσης για τις αναμενόμενες αλλαγές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση με εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κόμματος το Ποτάμι.

1.Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. συναντήθηκε σήμερα με τον υπεύθυνο του ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτή κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και υπέβαλε τις προτάσεις της Ένωσης, για τις αλλαγές που θα γίνουν στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, διαπιστώθηκε κοινός τόπος στα ζητήματα που απασχολούν την Τ.Ε.Ε. και ο Βουλευτής υποσχέθηκε τη στήριξη των προτάσεων της Ένωσης κατά τη συζήτηση των σχετικών τροπολογιών στη Βουλή.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν είναι οι εξής:

  • Πρόσβαση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ με ποσόστωση, με ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα με τους συντελεστές βαρύτητας που ισχύουν σήμερα στην ομάδα Α
  • Στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. να αρχίζουν μαθήματα ειδικότητας
  • Να καθιερωθούν οι Σ.Ε.Κ. στην Ειδική Αγωγή ως συνέχεια των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
  • Οι ΕΠΑ.Σ. να παραμείνουν στο σύστημα κατάρτισης
  • Ο αριθμός των τομέων να οριστεί σε 13 διότι διαφορετικά θα υπάρξει λειτουργικό πρόβλημα
  • Να μη γίνει μετακίνηση καθηγητών από τα ΕΠΑ.Λ. προς τα ΙΕΚ
  • Να γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

2.Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. συναντήθηκε σήμερα με τον Βουλευτή του κόμματος Το Ποτάμι κ. Γεώργιο Μαυρωτά και κατέθεσε τις προτάσεις της Ένωσης για τις αναμενόμενες αλλαγές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Οι προτάσεις είναι οι ίδιες που κατατέθηκαν και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στη συζήτηση η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα έγινε προφορική ανάλυση των προτάσεων σε κλίμα αλληλοκατανόησης και το Δ.Σ. της Ένωσης έμεινε ικανοποιημένο από τη συνάντηση διότι διαπίστωσε ότι συνάντησε «ευήκοα ώτα».

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                              O Γραμματέας

Κων. Αδριανουπολίτης                                             Παναγιώτης Μακρυγιάννης


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 Απριλίου 2016

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. συναντήθηκε χθες με τους συντονιστές του Τομέα Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων και μετά από προφορική συζήτηση κατέθεσε τις προτάσεις της για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, οι δύο συντονιστές   κ.κ.  Παναγιώτης Ευαγγελίου και κ. Άρης Ασλανίδης είναι εκπαιδευτικοί και γνώριζαν τα θέματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μάλιστα δε ο κ. Ευαγγελίου είναι τεχνολόγος εκπαιδευτικός και έχει υπηρετήσει στο ίδιο σχολείο με τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  του ΥΠΠΕΘ κ. Γ. Μουστάκα.

Οι συντονιστές αντέδρασαν θετικά στις προτάσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. και θα ενημερώσουν τον 27χρονο βουλευτή του κόμματος κ. Αναστάσιο Μεγαλομύστακα, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας.

Λόγω της κρισιμότητας των σημαντικών αλλαγών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση οι οποίες θα περάσουν σύντομα ως τροπολογίες, η Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. προγραμμάτισε και άλλες συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων.

Από το Δ.Σ.

 


Comments are Closed