Main Menu

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Δεκεμβρίου 2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 1ο τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Εκπαίδευση και την αγορά εργασίας με ειδικό θέμα: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ – ΜΑΘΗΤΕΙΑ  – ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ».

Το Συνέδριο παρουσίασε σπουδαίο επιστημονικό και πρακτικό ενδιαφέρον για το σύνολο των ανθρώπων της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.  Υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχές και η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός ότι έγινε με την συμμετοχή του CEDEFOP, εντάχθηκε,  μέσω αυτού, στις δράσεις της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας (5 – 9 Δεκεμβρίου 2016) για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VET WEEK),  κατά τις οποίες  πραγματοποιήθηκαν άνω των 900 events σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στην επιτυχία του Συνεδρίου συνετέλεσε  και το γεγονός ότι οι εισηγητές ήταν επιλεγμένοι και κάλυψαν σε βάθος εξειδικευμένα θέματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης!

Το Συνέδριο τέθηκε υπό την Αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ), το οποίο εφαρμόζει  πρακτικά την επαγγελματική εκπαίδευση σε επαγγελματίες και εργαζόμενους, συνδέοντας άμεσα την κατάρτιση με την αγορά εργασίας.

Αντίθετα, το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε την παροχή αιγίδας, άγνωστο για ποιους λόγους, αν και η ΕΕΤΕΚ υπέβαλε έγκαιρα σχετικές αιτήσεις, τόσο στον ΓΓΔΒΜΝΓ κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, όσο και στον ΓΓ του ΥΠΠΕΘ κ. Γιάννη Παντή.

Για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα, η ΕΕΤΕΚ έλαβε στις 16/12/2016 ευχαριστήρια επιστολή (συνημμένο 1) από τον Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Απασχόλησης – Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης  της EUROPEAN COMMISSION  κ. Michel Servoz.

Στην αρχή του Συνεδρίου αποδόθηκε έπαινος από την ΕΕΤΕΚ στο ιδρυτικό της μέλος Αντώνιο Ψαριανό (Πλοίαρχο Α΄ και π. εκπαιδευτικό ΤΕΕ) για τη διάσωση 21 ναυαγών στον Ειρηνικό ωκεανό. Για την επιτυχή διάσωση των ναυαγών ο Αντώνιος Ψαριανός έλαβε συγχαρητήριο επιστολή από το Ναύαρχο του U.S. Coast Guard και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Την απονομή του επαίνου πραγματοποίησε ιδιοχείρως ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί στο Συνέδριο (σχετικές φωτογραφίες  συνημμένα 3 έως 7).

Προσκλήσεις εστάλησαν και σε όλη την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ χωρίς την προσέλευση κανενός εκπροσώπου!

Σας κοινοποιούμε ορισμένες εισηγήσεις του Συνεδρίου με τα links όπως έχουν αναρτηθεί  στο you tube:

  1. Η σημασία της πιστοποίησης στο χώρο της ΕΕΚ

Εισηγήτρια: Δήμητρα Δέδε, Προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

https://www.youtube.com/watch?v=capoXgwp31g

 

  1. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση – Κατάρτιση (ΕΕΚ) και η Μαθητεία στη Φινλανδία

Εισηγήτρια: Jaana Oikarinen-Vasilopoulos, Special Advisor, Embassy of Finland Athens

https://www.youtube.com/watch?v=KVdAjEvC1-A&t=1422s

 

  1. Βασικές δεξιότητες νέων και ενηλίκων. Το Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα PIAAC του ΟΟΣΑ

Εισηγήτρια: Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΥΠ.Π.Ε.Θ., Εμπειρογνώμων management ανθρώπινου δυναμικού & Ευρωπαϊκών Πολιτικών, Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

http://www.eea.gr/gr/el/articles/aim-lymperaki-provlimata-epaggelmatikis-katartisis-vinteo

 

  1. Πρόληψη σχολικής εγκατάλειψης στην Κύπρο – 9.12.2016

Εισηγήτρια: Λένα Νικολάου, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου.

https://www.youtube.com/watch?v=capoXgwp31g

 

  1. Χαιρετισμός του κ. Σ. Κοσκοβόλη, εκ μέρους του Προέδρου του ΕΕΑ

Ομιλία Ζήση Ψαρά, Συμβούλου επιχειρήσεων του ΕΕΑ

Θέμα: «Καλές πρακτικές ΕΕΚ σε εργοδότες & εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα»

http://www.eea.gr/gr/el/articles/diethnes-synedrio-gia-tin-epaggelmatiki-katartisi-vinteo

 

  1. Καινοτομίες και νέες τεχνολογίες από μαθητές – βίντεο 8.12.2016

http://www.eea.gr/gr/el/articles/kainotomies-kai-nees-texnologies-apo-mathites-vinteo

Από το Δ.Σ.

ΓΙΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. [lana_download id=”81″]


Comments are Closed